Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Presenteren in het Duits

Presenteren in het Duits, hoe doe je dat op een succesvolle manier? Allereerst natuurlijk door de Duitse taal goed te beheersen, maar er zijn ook nog andere belangrijke succesfactoren. Zo moet je precies weten wat  je Duitse luisteraar wil horen en je presentatie daarop afstemmen. Dat is anders dan wij Nederlanders gewend zijn. Graag leer ik, Tjaco Rowaan, jou met een maatwerk presentatietraining hoe je zelfverzekerd en succesvol kunt presenteren in het Duits. Individueel of in teamverband, online of incompany, maar altijd geheel op maat. Welkom bij Duitse Zaken!

Zelfverzekerd en overtuigend presenteren in het Duits

Een overtuigende presentatie geven waarmee je je publiek echt meekrijgt, hen het kippenvel op de armen bezorgt én vertrouwen schept.. Hoe doe je dat? Als je presenteert voor een Duits publiek, is het natuurlijk belangrijk dat je goed Duits kunt spreken. Vertrouwen is een kernthema om met Duitsers zaken te kunnen doen. Daarom luisteren ze het liefst naar een presentatie (met veel harde feiten en cijfers, dus anders dan in Nederland) in hun moedertaal. Ben jij daartoe instaat, dan heb je een grote voorsprong op je concurrenten die het Duits niet beheersen. Jij wint het vertrouwen en krijgt eerder de kans om goed zaken te kunnen doen. In deze training kijken we eerst naar wat je Duitse klanten beweegt, welke informatie jij ze moet geven en welke gedrag helpt om ze voor jou te laten kiezen. Vervolgens formuleer je de juiste boodschap, zodat je ze weet te "pakken’. Daar oefenen we dan natuurlijk uitvoerig mee.

Brede focus voor een optimale voorbereiding

Om dit voor jezelf goed scherp te krijgen, is het belangrijk dat je de Duitse zakelijke cultuur goed kent en begrijpt. Daarom leer je in mijn presentatietraining niet alleen de Duitse taal, maar ook relevante zaken als cultuurverschillen. Dankzij mijn decennialange ervaring met de Duitse taal en cultuur en mijn werkervaring met Duitsers kan ik je hiervoor precies de juiste handvatten meegeven. Zo ben je straks perfect voorbereid en toegerust om zelfverzekerd, overtuigend en succesvol te presenteren in het Duits.

Op maat leren presenteren in het Duits

Naast de brede focus kenmerken mijn presentatietrainingen zich ook door maatwerk. Iedere training die ik verzorg, is namelijk letterlijk uniek. Elke opdrachtgever werkt immers vanuit zijn eigen context, klantvraag en dagelijkse werkpraktijk. Daarom verzorg ik geen standaard presentatietrainingen, maar stem ik de training inhoudelijk volledig af op jouw niveau, behoefte en werkachtergrond. Zo leer ik jou heel gericht presenteren in het Duits in een setting die naadloos aansluit op jouw dagelijkse praktijksituatie.

Individueel of in teamverband, online of in company

Ik organiseer zowel individuele presentatietrainingen Duits als trainingen in teamverband. Bovendien kun je naast een training binnen jouw bedrijf ook kiezen voor een online training presenteren in het Duits. Voor welke vorm je ook kiest: inzet en discipline gaan bij mij altijd hand in hand met ontspanning en humor. Verder is het goed om te weten dat ik zeer flexibel ben en snel kan schakelen. Heb je last-minute andere vaardigheden nodig dan die je eerder had voorzien? Dan passen we de cursus daar gewoon op aan. Ook dat is het voordeel van maatwerk!

Leer succesvol te presenteren in het Duits

Heb je binnenkort een belangrijke presentatie en wil je daarom leren succesvol te presenteren in het Duits? Dan begeleid ik, Tjaco Rowaan, je zowel voor, tijdens als na je training op een persoonlijke, vakkundige en betrokken wijze. Wil je meer weten over mij, mijn onderwijsachtergrond of mijn decennialange ervaring met de Duitse taal en cultuur? Of over het unieke karakter van mijn gewaardeerde en succesvolle aanpak? Of ben je benieuwd wat ik concreet voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met mij op, ik maak graag, zonder verplichtingen, kennis met je! Je kunt me telefonisch bereiken via 06-10244429, maar je kunt me ook een e-mail sturen via tjacorowaan@duitsezaken.nl. Of klik op onderstaande knop.

"Tjaco geeft al ruim een jaar trainingen aan een groot deel van onze medewerkers, werkzaam in verschillende functies en met andere leerbehoeften. Met zijn enthousiaste, flexibele en deskundige aanpak weet Tjaco de trainingen niet alleen nuttig, maar ook afwisselend en onderhoudend vorm te geven."

- Ronald Boon - Directeur(CESnederland B.V.)

Klaar om presenteren in het Duits te leren?

Liever even bellen?
laat je nummer achter
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw