Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Zakelijke Duitse e-mails

Je wilt goede zakelijke Duits e-mails kunnen schrijven, en dat zonder stress? Kies dan voor deze cursus, die we geheel invullen naar jouw behoeften.

In welke sector en in welke functie je ook werkt. Je e-mails moeten gewoon goed zijn. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een aanbieding (das Angebot), een aanvraag (die Anfrage), of een klacht (die Mängelrüge). Bij schriftelijk taalgebruik luistert het gebruik van de juiste begrippen nauw. Ook het voorkomen van grammaticale blunders is een must. Maar tijdens de training wil ik natuurlijk vooral stimuleren dat je lol krijgt in het schrijven. En dat je ontspannen je mails schrijft.

Daarom werken we tijdens de training zoveel mogelijk met vaste “tekstbouwstenen”: dat zijn standaardformuleringen waarmee een mailbericht wordt opgebouwd. Dat betekent dus zo min mogelijk grammatica, zoveel mogelijk inzicht en het vertrouwen dat je de juiste formuleringen toepast. Die meer algemeen toepasbare zinnen vullen we aan met zinnen die en idioom dat specifiek is voor jouw branche en jouw takenpakket.

Vandaar dat je na afronding van deze training in staat bent om in alle voor jou relevante situaties een adequate e-mail te schrijven. 

Wil je na afronding van deze training toch nog extra zekerheid en een verdieping van je kennis? Sluit dan een abonnement in de vorm van een strippenkaart bij me af. Op jouw verzoek controleer en redigeer ik je e-mail voordat je die verstuurt. Handig en leerzaam en je weet zeker dat je mail echt goed is.

Omvang: In overleg

Heb je een vraag? Neem contact op!

Liever even bellen?
laat je nummer achter
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw