Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Taalcursus Duits

Een taalcursus Duits helpt jou om beter en makkelijker, maar ook succesvoller te communiceren met Duitse gesprekspartners. Duitsers stellen het namelijk zeer op prijs als ze in hun eigen taal zaken kunnen doen. Daarom help ik, Tjaco Rowaan,  jou met een volledig op jouw behoeften en niveau afgestemde zakelijke taalcursus Duits. Bovendien geef ik je tijdens de cursus extra handvatten mee over bijvoorbeeld cultuurverschillen. Zo ga je straks optimaal voorbereid en zelfverzekerd je gesprek in.

Jouw taalcursus Duits, uniek en volledig op maat

Tijdens een taalcursus bij Duitse Zaken leer je hoe je (mondeling en / of schriftelijk) moet communiceren in specifieke zakelijke situaties. In tegenstelling tot veel andere aanbieders verzorg ik echter geen standaard taalcursus, maar werk ik volledig op maat. Iedere opdrachtgever heeft immers zijn eigen unieke achtergrond c.q. werkpraktijk en daaruit voortvloeiende behoeften, wensen en mogelijkheden. Daarom breng ik met een stappenplan eerst nauwkeurig en zorgvuldig in kaart hoe we jouw taalcursus Duits optimaal kunnen vormgeven. Zo werken we samen op een ontspannen, praktische en doelgerichte manier aan de vaardigheden die jíj nodig hebt.

Kennismaking, intake en niveautest

Na een kennismakingsgesprek bespreken we tijdens een intakegesprek jouw wensen en mogelijkheden. Deze gesprekken kunnen zowel face-to-face als online of telefonisch plaatsvinden. Tijdens dit gesprek ontdekken we meteen het niveau van je huidige Duitse taalbeheersing. Zo kunnen we de vorm en inhoud van jouw taalcursus Duits hier naadloos op afstemmen.

Inschatting van omvang en duur

Op basis van het intakegesprek maken we samen een eerste inschatting van jouw cursustraject. Daarbij houden we niet alleen rekening met het doel dat je wilt bereiken, maar ook met de hoeveelheid tijd die je ter beschikking hebt voor contacturen en zelfstudie.

Voorstel op maat

Op basis van ons intakegesprek en bovengenoemde inschatting krijg je van mij een uitgebreide offerte voor een maatwerk taalcursus Duits. In deze offerte vind je alle details, zoals de besproken punten en de leerdoelen. Ook een voorstel voor een trainingsprogramma en een overzicht van kosten en tijdsduur staan in deze offerte.

Taalcursus Duits: individueel of in teamverband, online of incompany

Een taalcursus volgen kan bij Duitse Zaken zowel individueel als in teamverband en zowel online als incompany. Theorie en zelfstudie vormen weliswaar een onderdeel van de taalcursus, maar de nadruk ligt op de praktijk - jóuw dagelijkse werkpraktijk. Zo kunnen we bijvoorbeeld oefenen op het afhandelen van een klacht of het voeren van een telefoongesprek. Ook het typen van een e-mail of het geven van een presentatie zijn voorbeelden van praktische oefeningen. Uiteraard stemmen we ook deze praktijkoefeningen tijdens jouw taalcursus Duits nauwkeurig af op jouw specifieke situatie en leerdoelen.

Snel schakelen bij nieuwe leerdoelen

Soms gebeurt het dat cursisten tijdens het traject onvoorzien behoefte krijgen aan bepaalde vaardigheden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als ze horen dat ze volgende week ineens onverwacht een presentatie moeten geven. Dan is het goed om te weten dat ik buitengewoon flexibel ben. Ik kan razendsnel schakelen en het programma zelfs tijdens jouw taalcursus Duits nog last-minute aanpassen. Ook dat is het voordeel van maatwerk en korte lijnen.

Wie verzorgt de taalcursus Duits?

Voor, tijdens én na je zakelijke taalcursus Duits begeleid ik, Tjaco Rowaan, jou op een persoonlijke, betrokken en vakkundige wijze. Wil je meer weten over mijn onderwijsachtergrond en decennialange ervaring met de Duitse taal en cultuur? Of over het geheim van mijn succesvolle en gewaardeerde aanpak? Hier lees je meer over mij. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op! Je kunt me bereiken via 06-10244429 of per e-mail via tjacorowaan@duitsezaken.nl.

Heb je een vraag? Neem contact op!