Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Zakendoen in Duitsland

Zakendoen in Duitsland, hoe pak je dat succesvol aan? Natuurlijk is het belangrijk dat je de Duitse taal goed beheerst. Duitsers waarderen het immers als ze in hun eigen taal zaken kunnen doen. Maar er zijn zoveel méér belangrijke succesfactoren. Welke dat zijn? Dat leer ik, Tjaco Rowaan, je met veel plezier. Al jarenlang help ik mensen dankzij praktische maatwerk trainingen succesvol zakendoen in Duitsland. Incompany of online, individueel of in teamverband, maar altijd volledig op maat. Welkom bij Duitse Zaken!

Succesvol zakendoen in Duitsland

Als je zaken wilt doen in Duitsland, is het niet alleen belangrijk dat je goed Duits spreekt. Om de beste resultaten te boeken is het ook belangrijk dat je je zakenpartner goed kent. Dat je niet alleen weet wie hij is, maar dat je hem ook op een dieper niveau begrijpt en aanvoelt. Wat drijft je zakenpartner, wat vindt hij belangrijk en waarop baseert hij zijn beslissingen? Hoe spreek je hem aan, hoe overtuig je hem met jouw verhaal? Als je dat weet, kun je daarmee echt het verschil maken als je gaat zakendoen in Duitsland.

Brede focus voor een optimale voorbereiding

Om dit voor jezelf goed scherp te krijgen, is het belangrijk dat je de Duitse cultuur goed begrijpt. De Duitse zakencultuur verschilt namelijk in allerlei opzichten van de Nederlandse. Veel mensen die zakendoen in Duitsland zijn zich daar echter nauwelijks of zelfs niet van bewust. Daarom leer ik je niet alleen de Duitse taal, maar geef ik je ook relevante handvatten over cultuurverschillen mee. Door mijn decennialange ervaring met de Duitse taal en cultuur kan ik je hiervoor precies de juiste bagage meegeven. Ook in deze context zijn een goede voorbereiding en een gedegen toerusting immers het halve werk!

Volledig op maat leren zakendoen in Duitsland

Mijn trainingen kenmerken zich niet alleen door een focus die veel breder reikt dan alleen de taalbeheersing. Ook het maatwerk karakter maakt mijn trainingen uniek. Iedere opdrachtgever die ik help, werkt immers vanuit zijn eigen achtergrond. Geen context, klantvraag of werkpraktijk is hetzelfde! Daarom verzorg ik geen standaard trainingen, maar pas ik mijn trainingen inhoudelijk geheel af op jouw niveau, behoefte en werkachtergrond. Zo leer ik jou heel gericht zakendoen in Duitsland, in een setting waarin jouw dagelijkse werkpraktijk volledig herkenbaar terugkomt.

Online of incompany, individueel of in teamverband

De trainingen die ik verzorg, kunnen zowel individueel als in teamverband plaatsvinden. Ook kun je kiezen of je de training het liefst online of incompany volgt. In iedere vorm gaan discipline en inzet altijd hand in hand met humor en ontspanning. Zo leer ik je in een motiverende, maar ook plezierige setting zakendoen in Duitsland. Daarbij is het goed om te weten dat ik razendsnel kan schakelen en zeer flexibel ben. Wil je last-minute andere vaardigheden leren dan je aanvankelijk had voorzien? Dan kunnen we jouw training daar snel op aanpassen. Ook dat is één van de grote voordelen van maatwerk!

Maak het verschil tijdens het zakendoen in Duitsland

Ga je binnenkort de Duitse markt op en wil je leren hoe je succesvol kunt zakendoen in Duitsland? Dan begeleid ik, Tjaco Rowaan, je zowel voor, tijdens als na je training op een betrokken, vakkundige en persoonlijke manier. Wil je meer over mij weten? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar mijn decennialange ervaring met de Duitse taal en cultuur of naar mijn onderwijsachtergrond? Wil je graag meer weten over het unieke karakter van mijn gewaardeerde en succesvolle aanpak? Of ben je benieuwd wat ik concreet voor jou kan betekenen? Bel of mail me gerust, ik maak graag kennis met je! Telefonisch kun je me bereiken via 06-10244429, maar je kunt me ook een e-mail sturen via tjacorowaan@duitsezaken.nl.

Heb je een vraag? Neem contact op!