Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Cursus zakelijk Duits

Een cursus zakelijk Duits helpt jou om vloeiend en succesvol met je Duitse zakenpartners te spreken of te schrijven. Duitsers waarderen het namelijk erg als ze zakelijke gesprekken in het Duits kunnen voeren. Daarom geef ik, Tjaco Rowaan, een maatwerk cursus zakelijk Duits die helemaal op jouw behoeften, niveau en werkpraktijk is afgestemd. Daarbij verbeteren we niet alleen je taalbeheersing, maar krijg je ook praktische handvatten mee over bijvoorbeeld cultuurverschillen. Zo rust ik mensen al jaren toe om zelfverzekerd en perfect voorbereid zakelijke gesprekken in het Duits te voeren.

Maatwerk cursus zakelijk Duits

Wat de cursussen van Duitse Zaken zo uniek en onderscheidend maakt, is dat ik geen standaard cursussen verzorg. Daarentegen werk ik volledig op maat en draait mijn cursus helemaal om jou! Jouw dagelijkse werkpraktijk, maar ook jouw behoeften, wensen en mogelijkheden vormen tijdens de cursus zakelijk Duits het uitgangspunt. Daardoor leer je precies wat voor jou belangrijk is en betaal je niet voor lesstof die voor jou irrelevant is.

Het stappenplan voor jouw cursus

Dat een cursus bij Duitse Zaken altijd volledig maatwerk is, betekent ook dat iedere cursus uniek is. Daarom bepalen we met een stappenplan eerst zorgvuldig op welke manier we jouw cursus zakelijk Duits optimaal kunnen invullen. Zo ontwikkel je op een praktische en doelgerichte, maar ook ontspannen manier precies de vaardigheden waar jíj behoefte aan hebt.

Kennismaking, intake en niveautest

Na een kennismakingsgesprek voeren we een intakegesprek. Hierin bespreken we niet alleen je wensen, maar ook de mogelijkheden. Deze gesprekken kunnen face-to-face plaatsvinden, maar ook online of telefonisch. Tijdens dit gesprek ontdekken we meteen de mate waarin je de Duitse taal op dit moment beheerst. Zo kunnen we het niveau en de inhoud van jouw cursus zakelijk Duits hier haarfijn op aanpassen.

Inschatting van omvang en tijdsduur

Het intakegesprek stelt ons in staat om samen een goede eerste indicatie van jouw cursustraject te maken. Daarbij houden we naast het doel dat je wilt bereiken ook rekening met de hoeveelheid tijd die je ter beschikking hebt voor contacturen en zelfstudie.

Voorstel op maat

Op basis van ons intakegesprek en bovengenoemde indicatie ontvang je een gedetailleerde offerte voor een maatwerk cursus zakelijk Duits. In deze offerte vind je alle details, zoals de besproken punten, maar ook je leerdoelen. Bovendien bevat deze offerte ook een voorstel voor een trainingsprogramma en een overzicht van kosten en tijdsduur.

Cursus zakelijk Duits:
individueel of als team, online of incompany

Namens Duitse Zaken verzorg ik cursussen naar keuze individueel of in teamverband en zowel online als incompany. Theorie en zelfstudie maken weliswaar deel uit van de cursus, maar de cursus is hoofdzakelijk gericht op jouw dagelijkse werkpraktijk. Wil je bijvoorbeeld oefenen op het voeren van een telefoongesprek of het afhandelen van een klacht? Dan focussen we ons daarop. Ook het geven van een presentatie of het typen van een zakelijke e-mail zijn voorbeelden van praktische oefeningen. Vanzelfsprekend stemmen we ook deze praktijkoefeningen tijdens jouw cursus zakelijk Duits nauwkeurig af op jouw specifieke leerdoelen.

Snel schakelen bij plotselinge nieuwe leerdoelen

Het komt regelmatig voor dat cursisten gedurende de cursus onvoorzien behoefte krijgen aan bepaalde vaardigheden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er volgende week ineens een onverwachte presentatie is ingepland. Het is goed om te weten dat je ook in zulke gevallen kunt rekenen op mijn flexibiliteit. Ik kan razendsnel schakelen en het programma zelfs tijdens jouw cursus zakelijk Duits nog last-minute aanpassen. Ook dat is het voordeel van korte lijnen en maatwerk cursussen.

Wie verzorgt de cursus zakelijk Duits?

Voor, tijdens én na je cursus word je door mij, Tjaco Rowaan, professioneel begeleid. Dat gebeurt persoonlijk en betrokken, maar ook vakkundig. Op de pagina over mij lees je meer over mijn onderwijsachtergrond en decennialange ervaring met de Duitse taal en cultuur. Ook vind je hier meer informatie over mijn succesvolle en gewaardeerde aanpak. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op! Je kunt me bellen op 06-10244429, maar ik ben ook per e-mail bereikbaar via tjacorowaan@duitsezaken.nl.

"Tjaco geeft al ruim een jaar trainingen aan een groot deel van onze medewerkers, werkzaam in verschillende functies en met andere leerbehoeften. Met zijn enthousiaste, flexibele en deskundige aanpak weet Tjaco de trainingen niet alleen nuttig, maar ook afwisselend en onderhoudend vorm te geven."

- Ronald Boon - Directeur(CESnederland B.V.)

Heb je een vraag? Neem contact op!