Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Aanpak

Dienstverlening is maatwerk

Iedere klant heeft eigen wensen, behoeften en mogelijkheden, bijvoorbeeld in tijd. Daarom zijn alle taaltrainingen van “Duitse Zaken” maatwerk. Lees hier mijn aanpak door middel van een stappenplan:

Intake en niveaubepaling

Jij en ik willen dat jouw training Duits tot resultaat leidt. De basisvoorwaarde daarvoor is om op een zorgvuldige manier jouw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Dat doen we tijdens een uitvoerig intakegesprek, face-to-face of telefonisch. We onderzoeken meteen ook het taalniveau waarop je het Duits nu beheerst.

Een goede manier om zelf al een eerste indruk van je taalvaardigheid in het Duits te krijgen vind je op deze testpagina.

Inschatting omvang en duur

We maken samen een eerste inschatting van de omvang van jouw traject. We kijken naar het doel dat je wilt bereiken en de hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt voor de contacturen en de zelfstudie.

Enkele voorbeelden van mogelijke trajecten vind je op de pagina “Training”.

Voorstel op maat

Op basis van jouw beheersing van het Duits, je wensen, behoeften en financiële mogelijkheden maak ik een uitgebreide offerte. Deze bevat:

  • een overzicht van alle besproken punten
  • een bepaling van de leerdoelen
  • een voorstel voor een trainingsprogramma
  • de kosten en de totale tijdsduur

Over de gehele offerte kun je me natuurlijk nog alle gewenste vragen stellen voordat je al dan niet besluit om het traject te starten.

Het leertraject

Na jouw goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met het trainingsprogramma. Mijn trainingen zijn gebaseerd op voor jou relevante en concrete taalsituaties. We spreken zoveel mogelijk Duits; als het nodig is leg ik bepaalde zaken, zoals theorie, uit in het Nederlands.

Interactieve training

Er is tijdens de training veel ruimte voor aanpassing en bijstelling. Ik pas me tijdens de oefeningen aan jou aan. We kijken gewoon wat in de praktijk voor jou het beste werkt en of je in de praktijk voldoende tijd aan zelfstudie kunt besteden. Ook tijdens het traject kunnen we nog aanpassingen in het programma maken. Bijvoorbeeld door de frequentie van de bijeenkomsten te verhogen of te verlagen.

Feedback is welkom

De open sfeer nodigt uit tot het geven van feedback. En als je die niet zelf spontaan geeft, zal ik er zeker om vragen. Daardoor bepaal jij zelf mee of we onderdelen van het programma aanpassen.

Nazorg: de strippenkaart

Als je dat wenst kun je na afloop van een training kiezen voor verdere begeleiding in de vorm van de Strippenkaart. Je koopt hierbij vooraf een vast 5 of 10 uur begeleiding in. Op het moment dat je mijn hulp nodig hebt, dan neem je contact met me op en help ik je op weg. Je kunt van al mijn diensten gebruik maken tot de strippenkaart “leeg” is.

De meeste klanten vragen mij om redactie van geschreven teksten, zoals een e-mail aan een klant. Op deze manier verdiep en verstevig je de in de training opgedane kennis, en betaalt nooit te veel. De minimale omvang van een Strippenkaart is 5 uur.

"Met veel plezier heb ik online Duitse taalles gekregen. Tjaco weet het telkens interessant te houden terwijl het niveau gestaag omhoog gaat. Ook het cursusmateriaal is uitstekend en op maat toegesneden. Tjaco is niet alleen vriendelijk en geïnteresseerd maar je voelt je als cursist ook altijd op je gemak."

- Max Barenbrug (Vlakkelichtkoepel)

Meer weten? Neem contact op!

Liever even bellen?
laat je nummer achter
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw