Verbinding
Maatwerk
Deskundig

Over mij

Taaltrainer en coach: specialist in zakelijke communicatie

Met mijn unieke ervaringsachtergrond ondersteun ik mijn klanten zowel als (taal)trainer en als coach: dat biedt ook jou meerwaarde. Ik ben niet alleen taaltrainer, maar weet als coach ook “de vraag achter de vraag te stellen” en daardoor beter op jouw behoeften in te spelen. Ik schep van nature een veilige en ontspannen leeromgeving. Samen met een snuifje humor maakt dat de trainingen Duits extra leuk en dat leidt weer tot veel plezier en betere resultaten.

Mijn achtergrond

In 1981 begon ik met een studie germanistiek aan de Universiteit Utrecht. Deze studie heb ik met veel plezier gevolgd en afgerond met een onderwijscomponent. Daarom beschik ik over een 1e-graads lesbevoegdheid in het vak Duits en mag en kan ik op alle taalniveaus trainen.

Ik heb een flink aantal jaren leservaring in het zakelijk Duits in het beroepsonderwijs en ervaring als trainer in Duitsland aan Duitse cursisten. In de loop der jaren ontwikkelde ik mij daarnaast ook verder op andere terreinen. Bijvoorbeeld als senior (loopbaan)coach van individuele medewerkers en als teamcoach. Tevens werkte ik als adviseur op het terrein van werving en selectie en outplacement.

Als near-native speaker spreek en schrijf ik vloeiend Duits. Zo zien mijn Duitse gesprekspartners mij aan voor een Duitse native speaker. Vervolgens zijn ze verbaasd als ik vertel dat ik Nederlands als moedertaal blijk te hebben. Omdat ik Nederlander ben heb ik het Duits ook moeten leren. Net zoals mijn cursisten nu. Hierdoor, en door mijn vele jaren onderwijservaring in het aanleren van zakelijk Duits, weet ik exact welke onderwerpen in het Duits voor Nederlanders moeilijk zijn. Daardoor weet ik focus aan te brengen en kan ik gericht bijsturen om fouten te voorkomen.

Meer weten? Neem contact op!

"Tjaco geeft al ruim een jaar trainingen aan een groot deel van onze medewerkers, werkzaam in verschillende functies en met andere leerbehoeften. Met zijn enthousiaste, flexibele en deskundige aanpak weet Tjaco de trainingen niet alleen nuttig, maar ook afwisselend en onderhoudend vorm te geven."

- Ronald Boon - Directeur(CESnederland B.V.)
Liever even bellen?
laat je nummer achter
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw