Conversatiecursus Duits

Ik geef met veel plezier en liefde taaltrainingen zakelijk Duits. Een week of vier geleden begon het te kriebelen. Wat zou het toch leuk zijn om eens een conversatiecursus te kunnen geven waarin ontspanning én leren samengaan. En om dan eens een ander soort onderwerpen als uitgangspunt te nemen. Bijvoorbeeld over Duitse geschiedenis, Duitse literatuur, kunst, …. muziek misschien. En met trots kan ik zeggen: eind maart begint de eerste conversatieles Duits. Tijdens de les gebruiken we als het uitgangspunt het boek:

Das Sommerhaus am See van Thomas Harding

30 maart a.s., aanvangstijd 19.30 uur, is het zover: de start van eerste Gesprächsrunde Duits. Tijdens de tien lessen van elk een uur discussiëren we in het Duits over het geweldige boek “Das Sommerhaus am See” van de Engelse journalist Thomas Harding.

In dit boek valt de kleine geschiedenis van dit door zijn Duitse overgrootvader, Alfred Alexander, gebouwde zomerhuis, samen met de grote geschiedenis van het Duitsland in de 20e eeuw. En dat maakt de verhalen rondom dit huis en zijn zo diverse bewoners zo bijzonder. Genoeg stof om in het Duits over te converseren. Het huis heeft een eigen website www.alexanderhaus.org Vergeet vooral niet de film over het huis en zijn diverse bewoners te kijken: die vind ik erg ontroerend.

Helaas voor mensen die nu nog mee zouden willen doen: deze cursus was in een mum van tijd vol.

Nieuwe cursus start in september.

Omdat ik meer belangstellenden een dergelijke kans wil bieden, ben ik van plan om in september weer een dergelijke cursus te geven. Misschien over hetzelfde onderwerp, maar misschien zullen we het aan de hand van een ander boek over een ander geschiedkundig Duits onderwerp hebben.

Deze avondcursus omvat 10 bijeenkomsten van elk een uur. Kosten 200 euro incl. btw. Er kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. De conversatieronde gaat door bij minimaal vier deelnemers. Wil je vrijer Duits leren spreken, houd je van lezen en van de Duitse geschiedenis? Dan is deze cursus wat voor jou. Omdat ik mensen uit heel Nederland wil bedienen, vindt de cursus online plaats, via zoom.

Stuur me bij interesse een persoonlijk bericht op tjacorowaan@duitsezaken.nl Op deze manier kun je je ook meteen aanmelden. Of vul hieronder het contactformulier in. Wer zuerst kommt, mahlt zuerst!