Conversatiecursus Duits

Ik geef met veel plezier en liefde taaltrainingen zakelijk Duits. Een half jaar geleden begon het te kriebelen. Wat zou het toch leuk zijn om eens een conversatiecursus te kunnen geven waarin ontspanning én leren samengaan. En om dan eens een ander soort onderwerpen als uitgangspunt te nemen. Bijvoorbeeld over Duitse geschiedenis, Duitse literatuur, kunst, …. muziek misschien. En met trots kan ik zeggen: Van maart tot 15 juni jl. vond heeft de eerste conversatieles Duits plaats, waarbij het boek Das Sommerhaus am See van Thomas Harding” het uitgangspunt was.

In dit boek valt de kleine geschiedenis van dit door zijn Duitse overgrootvader, Alfred Alexander, gebouwde zomerhuis, samen met de grote geschiedenis van het Duitsland in de 20e eeuw. En dat maakt de verhalen rondom dit huis en zijn zo diverse bewoners zo bijzonder. Genoeg stof om in het Duits over te converseren. Het huis heeft een eigen website www.alexanderhaus.org Vergeet vooral niet de film over het huis en zijn diverse bewoners te kijken: die vind ik erg ontroerend.

De cursus beviel zowel de cursisten als mij erg goed. Wat een enthousiasme was er in deze groep. De laatste bijeenkomst werd er gezongen en werden filmbeelden en teksten gedeeld.

Nieuwe cursus start in september.

Aangemoedigd door de enorme animo tijdens deze cursus en omdat ik meer belangstellenden een dergelijke kans wil bieden, ben ik van plan om in september weer een dergelijke cursus te geven. Misschien over hetzelfde onderwerp, maar misschien zullen we het aan de hand van een ander boek over een ander geschiedkundig Duits onderwerp hebben.

Deze avondcursus omvat 10 bijeenkomsten van elk een uur. Kosten 200 euro incl. btw. Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen. De conversatieronde gaat door bij minimaal vier deelnemers. Wil je vrijer Duits leren spreken, houd je van lezen en van de Duitse geschiedenis? Dan is deze cursus wat voor jou. Omdat ik mensen uit heel Nederland wil bedienen, vindt de cursus online plaats, via zoom.

Stuur me bij interesse een persoonlijk bericht op tjacorowaan@duitsezaken.nl Op deze manier kun je je ook meteen aanmelden. Of vul hieronder het contactformulier in. Wer zuerst kommt, mahlt zuerst!